måndag 31 oktober 2016

Non dairy, no egg vanilla and coconut ice cream - because I wanted to beleave, the dream that all puddings can become (ice) cream!


Varför detta tvära kast? Nyfikenhet, över hur väl en glass utan ägg, mjölk, grädde och socker verkligen kan smaka. Om den ens är ätlig eller om detta likt de flesta av alla dagens proteinrika recept är blott en skugga av vad verklig mat är.

Dreamy-dairy free Vegan Ice Cream by Emma Christensen (http://www.thekitchn.com/how-to-make-vegan-ice-cream-cooking-lessons-from-the-kitchn-204755#_)
Ingredients
  • 2 cans coconut milk
  • 1,2 dl agave syrup (sub. honey/sugar)
  • 2 tbsp corn starch (sub. rice flour)
  • 1/2 tsp salt
Instruktioner
  1. Blanda samman alla ingredienser
  2. Värm under konstant omrörning tills smeten tjocknar
  3. Sila och kyl
  4. Följ glassapparatens instruktioner
Utlåtande; 8/10 - En allt igenom lyckat recept, en len och fin glass med fina toner av vanilj och kokos. Eftersom jag använt mig av agavesirap tidigare använde jag något mindre (ca. 1 dl) än den mängd receptet efterfrågade, agave sirapen har en överväldigande sötma vilken lätt tar över alla anrättningar den återfinns i. Smaken påminner om den av Tofu Line's smooth vanilla men med lätta kokos toner. Konsistensen är rack vare agavesirapen och uppvärmningen väldigt mjuk. Glassen smälter dock tämligen snabbt och detta är en av de glasserna man bör inmundiga i små mängder (igen tack vara agavesirapen). Men en allt igenom lyckad glass, knappast den bästa jag ätit men med tanke på att den inte innehåller ägg, grädde eller mjölk förtjänar den definitivt sina 8:a poäng.