Jag hade sett receptet i ett tidigare skede men igår fick
jag en impuls och prövade! Receptet är varken svårt eller komplicerat.
Ingredienser
·
Ägg
·
Salt
·
Socker (finkorning)
Instruktioner
1.
Koka äggen i 5½ min (5½ minuter i redan kokande
vatten)
2.
Kyl snabbt ner äggen
3.
Skala äggen
4.
Halvera äggen med tandtråd
5.
Salta äggen
6.
Strö över sockret
7.
Tänd din gasolbrännare och bränn av sockret
Utlåtande; 4/10 -
Koktiden stämde inte med mina ägg. Kombinationen av sälta och sötma i sig kan
vara angenäm men när man ytterligare introducerar krämigheten från äggen i
denna kulinariska kalkyl hoppar jag av tåget. Med detta sagt behöver jag byta
min gasolbrännar till en bättre (läs större) modell. Nu tänker du kanske,
"hah" han har köpt en billig skitbrännare från någon köksshop, fel!
Jag köpte min från en järnhandel. Jag får dock tillstå att jag blev något
försiktig när jag läste om produkterna och de temperaturer de producerade,
därför valde jag en mellanmodell - vilket givetvis var fel val. För att kunna
karamellisera socker är jag tvungen att ha lågan väldigt tätt inpå
produkten vilket kan leda till fula märken på porslin och bränt socker. Vad lär
vi oss av detta, köp en större modell som producerar högre temperaturer så
karamelliseras sockret snabbare och du blir heller inte tvungen att vifta med
lågan så tätt inpå maten.