tisdag 17 januari 2017

Nya höjder för körsbärstomater – när du trängtar något lenare än vårvindens värme



GARLIC BASIL CHICKEN WITH TOMATO BUTTER SAUCE (pinchofyum.com/garlic-butter-basil-chicken-with-tomato-butter-sauce)
Ingredienser
·        450g kycklingbröst/kycklinglårfilé
·        300-400g körsbärstomater (skivade)
·        0,6 dl olivolja
·        3 vitlöksklyftor (riven)
·        basilika (finfördelad)
·        50-100g smör
·        pasta
·        salt
·        svartpeppar
Instruktioner
1.      Banka kycklingen jämntjocka
2.      Krydda med salt och svartpeppar
3.      Bryn kycklingen i olivolja och ställ åt sidan
4.      Sänk värmen och tillsätt tomaterna
5.      När tomaterna kokat ihop till en salsa konsistens tillsätt vitlöken, basilikan och smöret
6.      Skär kycklingen i passande bitar och återför till såsen
7.      Koka pastan, slå av vattnet och tillsätt såsen
Utlåtande; 9/10 – Notera! jag skippade kycklingen och använde mig av 1-2 tsk torkad basilika istället för den färska kryddan samt 1 msk tomatpuré för att stärka tomatsmaken. Fortfarande var resultatet underbart, rent av magiskt! Rekommenderas varmt.