GARLIC
BASIL CHICKEN WITH TOMATO BUTTER SAUCE (pinchofyum.com/garlic-butter-basil-chicken-with-tomato-butter-sauce)
Ingredienser
·
450g
kycklingbröst/kycklinglårfilé
·
300-400g
körsbärstomater (skivade)
·
0,6 dl
olivolja
·
3
vitlöksklyftor (riven)
·
basilika
(finfördelad)
·
50-100g
smör
·
pasta
·
salt
·
svartpeppar
Instruktioner
1.
Banka
kycklingen jämntjocka
2.
Krydda
med salt och svartpeppar
3.
Bryn
kycklingen i olivolja och ställ åt sidan
4.
Sänk
värmen och tillsätt tomaterna
5.
När
tomaterna kokat ihop till en salsa konsistens tillsätt vitlöken, basilikan och
smöret
6.
Skär
kycklingen i passande bitar och återför till såsen
7.
Koka
pastan, slå av vattnet och tillsätt såsen
Utlåtande; 9/10 –
Notera! jag skippade kycklingen och använde mig av 1-2 tsk torkad basilika
istället för den färska kryddan samt 1 msk tomatpuré för att stärka
tomatsmaken. Fortfarande var resultatet underbart, rent av magiskt! Rekommenderas
varmt.