tisdag 17 januari 2017

Frukostvindarna blåser från väst – Waffle ’till you drop


Ingredienser
·        150g smör (smält)
·        4 dl vetemjöl
·        1 tsk bakpulver
·        0,5 tsk salt
·        2 ägg (separerade)
·        5 dl mjölk
·        1 tsk vaniljextrakt/vaniljessens/vaniljsocker/socker (valfri)
Instruktioner
1.      Vispa äggvitorna styva
2.      Rör ihop äggulorna, smör, mjölk och vaniljextraktet
3.      Sila ner mjölet och bakpulvret
4.      Vänd ner äggvitorna
5.      Grädda till önskad färg
Utlåtande; 6/10 – Smaken är bra, smeten något svårhanterad pga. tjockhet och för en som föredrar frasvåfflor och helst ingen våffla alls är detta inget att skryta med. Men om du tvunget skall bjuda några bekanta på ett snabbt, enkelt och vanligtvis uppskattat morgonmål är detta ett bra recept att ha till hands, enligt min uppfattning är äggvåfflan måhända bättre som morgonmål medan frasvåfflan är mer lämpad som efterrätt under soliga sommardagar.