Ingredienser
·
150g
smör (smält)
·
4 dl
vetemjöl
·
1 tsk
bakpulver
·
0,5
tsk salt
·
2 ägg
(separerade)
·
5 dl
mjölk
·
1 tsk
vaniljextrakt/vaniljessens/vaniljsocker/socker (valfri)
Instruktioner
1.
Vispa
äggvitorna styva
2.
Rör
ihop äggulorna, smör, mjölk och vaniljextraktet
3.
Sila
ner mjölet och bakpulvret
4.
Vänd
ner äggvitorna
5.
Grädda
till önskad färg
Utlåtande; 6/10 – Smaken är bra, smeten något svårhanterad pga.
tjockhet och för en som föredrar frasvåfflor och helst ingen våffla alls är
detta inget att skryta med. Men om du tvunget skall bjuda några bekanta på ett
snabbt, enkelt och vanligtvis uppskattat morgonmål är detta ett bra recept att ha
till hands, enligt min uppfattning är äggvåfflan måhända bättre som morgonmål
medan frasvåfflan är mer lämpad som efterrätt under soliga sommardagar.