CHUNKY TOMATO SALSA (www.tasteofhome.com/recipes/chunky-tomato-salsa/)
Ingredienser
·
2
burkar konserverade tomater
·
170g
tomatpuré
·
1
grön paprika (grovt hackad)
·
1
silverlök (finfördelad)
·
1
serrano chili (finfördelad)
·
1 jalapeño
chili (finfördelad)
·
1
spanish pepper chili (finfördelad)
·
1 msk
socker
·
2,5
tsk salt
·
1
vitlöksklyfta (riven)
·
¾ tsk
spiskummin
·
0,6
dl vinäger
·
2 msk
citronsaft
Instruktioner
1.
Rör
ihop samtliga ingredienser
2.
Låt
småkoka i 1 timmer
3.
Lägg
på burkar eller låt svalna och servera
Utlåtande; 9/10 – För att reglera styrkan på salsan väljer kocken
om han/hon avlägsnar eller låter kärnor och kärnhus bli kvar i anrättningen. En
fräsch smak och en uppskattad anrättning, slår alla burkvarianter på fingrarna.
...om Ni så behagar finns det ett fräschare alternativ
Fräsch, snabb och
eldig – Pico de gallo när den är som bäst
Detta är inte ett
recept utan en antydan till vilka ingredienser som behövs, tekniken är av
större vikt än ingredienserna här.
DBH PICO DE GALLO
Ingredienser
·
250g
körsbärstomater (urkärnade och finfördelade)
·
1
silverlök/rödlök (finfördelad)
·
1
vitlöksklyfta (riven, valfri)
·
1
serrano chili (urkärnad och finfördelad)
·
1
jalapeño chili (urkärnad och finfördelad)
·
saften
från ½ lime
·
koriander
(finhackad)
·
salt
·
svartpeppar
Instruktioner
·
Lägg
de urkärnade och finfördelade tomaterna i en skål tillsammans med saltet och
låt stå i 2-5 minuter.
·
Slå
av den överflödiga vätskan som saltet drar ut ur tomaterna.
·
Tillsätt
de övriga ingredienserna (om kocken önskar mer styrka låt då kärnhus och kärnor
slinka ner i anrättningen).
·
Smaka
av med salt och peppar, eventuellt mera syra från ytterligare limesaft.
Utlåtande; 8/10 – Fräsch! Ta dig tiden att vattna ur tomaterna,
använd minst 2 olika (om inte fler chilisorter) och smaka av med rikliga
mängder limesaft för att få den fräscha smaken och du kan inte annat än gilla
denna anrättning. Passar bra med tortilla chips eller som tillbehör till något
grillat.
Notera – Om du
gillar stark löksmak använd då rödlök, för en mildare palett använd silverlök
och för den riktigt känsliga finfördela löken men före den tillsätts placera
den i en sil och slå kokande vatten över genast följt av kallt vatten från
kranen.